Politisk Debattforum for Aleneforeldre

Aksjonsgrupper

Politisk Debattforum for Aleneforeldre oppfordrer til oppstart av "aksjongrupper for Aleneforeldre",altså grupper som organiserer aksjoner og demonstrasjoner for kampsaker som angår aleneforeldre.(Gå på stortinget,møt politikere,demonstrere i gatene osv…) Hvis du kan tenke deg å starte opp eller være med i en slik aksjonsgruppe,send en e-post til aleneforeldre@yahoo.no,(N.B. merk e-posten "akjonsgruppe")

Nina Langfeldt/Politisk Debattforum for Aleneforeldre

_______________________________________________________________________

"AKSJON FERIEPENGER TIL ALENEFORELDREFAMILIENE"
Ferien nærmer seg ,og mange aleneforeldre har ikke råd til å reise bort med barna sine. Ihvertfall har de færreste aleneforeldrefamilier samme valgmuligheter som kjernefamilier med to inntekter. Hvorfor skal det være sånn? Aleneforeldrefamiliene ,har neppe noe mindre behov for feriereiser,avveksling og opplevelser enn folk flest.?

"Dra på telttur med barna ,da vel" sier folk. Joda,ikke et vondt ord om teltturer. Det kan gi flotte og lærerike opplevelser for både voksne og barn. Men teltturer koster faktisk også en del penger. Særlig for dem som ikke har alt utstyret fra før….og mange aleneforeldre har faktisk ikke det.Dessuten er det vel ingen grunn til å tro at aleneforeldrefamilien er så mye mer glad i teltturer enn folk flest?

Når kjernefamiliene reiser til Hellas, Thailand og Brasil,hvorfor skal ikke aleneforeldrefamiliene også ha råd til å gjøre det?

Det er her jeg kommer til det viktige politiske poenget med dette innlegget.Det poenget som gjør at innlegget bør skille seg ut i "haugen med syting og klaging " fra det en del folk kaller "kravmentalitet" hos aleneforeldre som har det så "altfor godt fra før".

Problemstillingen jeg vil sette fokus på er nemlig:Hvorfor skal aleneforeldrefamilier generellt ha en dårligere økonomisk situasjon enn de fleste kjernefamilier har? Det behøver jo ikke nødvendigvis å være slik, gjør det vel?

Er ikke dette resultat av en samfunnstruktur som baserer seg på kjernefamilien;(med mor far og barn under samme tak) som den ideelle familieform som vil alle bør tilstrebe? -Og følgelig med en underliggende moralsk ideologi som går ut på at de som velger avvikende familiekonstellasjoner eller samlivsformer,bare må finne seg i sanksjoner,blant annet i form av strammere økonomi?

Men hvorfor i all verden skal det være slik?Har dere tenkt over det?

Hvordan ville det preget samfunnet vårt og samfunnsøkonomien dersom vi valgte å gjøre singlefamilien til den ideelle samlivsform? Ja, hvorfor gjør vi foresten ikke det?

Forslag: Alle familieformer forsøkes likestillt på en slik måte at ikke enkelte familie-eller samlivsformer gir bedre privatøkonomi enn andre.

Hvilke politiske endringer må til for å oppnå dette?
Kanskje vi skal starte med en liten demonstrasjon utenfor Stortinget?

Eller hva med med "Aksjon feriepenger til Aleneforeldrefamiliene".Vi kan søke om støtte til pappkrus fra fra et eller annet offentlig fond eller legat og så gå ut i gatene og menge oss med alle de andre tiggerne…

Er det noen som tenner på ideene og kan tenke seg å dra igang en slik aksjonsgruppe,erde ingen umulighet å realisere,så nøl ikke med å sende en mail til aleneforeldre@yahoo.no.

HUSK:Singlefamiliene fortjener selvfølgelig samme feriemuligheter som kjernefamiliene!

Nina Langfeldt/Politisk Debattforum for Aleneforeldre

Legg igjen en kommentar »

Ingen kommentarer så langt.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

Opprett en gratis blogg eller et nettsted på WordPress.com.